Новини

В какво се състои лечебното действие на пчелния

Imker Kräuter Honig

Съдържащите се в меда глюкоза и фруктоза като прости захари не се нуждаят от ферментно разграждане, за да се усвоят. Това предварително извършват пчелите, които превръщат сложните захари на нектара в прости и по този начин облегчават усвояването им от човешкия организъм.
Захарите от Honig в комбинация с ферментите, витамините, минералните вещества и органичните киселини правят меда многократно по-ценно за човека енергетично и лечебно средство в сравнение с лекарствената глюкоза.
Проникнали в кръвта, захарите в Imker Kräuter Honig са основен енергетичен материал за мускулите, респективно за сърцето и нервната система. Те увеличават количеството на гликогенна в черния дроб и с това подпомагат активно обменните процеси в него. Тяхното пълно изгаряне освобождава бъбреците от допълнителна дейност и по този начин ги щади. Това от своя страна води до подобряване на отделителната функция на бъбреците, което улеснява изхвърлянето на отпадъчните продукти от организма. Простите захари бързо преминават чревната стена, постъпват в кръвта, лесно се усвояват от организма и пълноценно се използват като източник на енергия.
Преминаването на фруктозата през клетъчната мембрана не е свързано с наличието на инсулин, което е особен важно за лечение на диабетно болни, а също и при заболявания на черния дроб, сърдечни болести, обменни заболявания, постоперативни състояния и др. Изследванията показват, че заболяванията от атеросклероза и инфаркт на миокарда са по-чести в страни, където употребата на захар е по-голяма, а ежедневното приемане на малки дози чист пчелен мед е ефикасна профилактика срещу тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *