Всичко за жената

Играчки за бебешка количка

играчки за количка | cutiess.bg

Малките деца прекарват много време в бебешките колички и в столчетата за кола. Малките деца приемат по различен начин излизането на разходка. За някои деца излизането на разходка е непрестанен източник на забавление, за други продължителното стоенео в една и съща поза повече време може да стане повод за неспокойство и за плач.

В подобни моменти на помощ на родителите идват играчките за бебешка количка. Защото заетото бебе е щастливо бебе. А играчките, закачени на количката на мъничето са безкраен източник за забавление и то може да си играе с тях с часове чак, докато се умори и заспи сладко, сладко.

Ако и на вас ви предстои покупка на подобни детски артикули за количка или столче за кола, и искате да се справите перфектно, останете на страниците на bghlapeta, за да разберете как да направите най-подходящия избор.
Основни критерии при избора на играчки за количка
Безопасност

Когато става въпрос за избор на играчки за количката или столчето на кола за вашето бебе, безопасността е на първо място.

Затова, преди да напълните количката си пъстри и забавни играчки, първо се уверете, че са:

Нетоксични – Бебешките играчки трябва да са произведени от напълно безопасни и безвредни за децата материали. Затова е много важно да прочетете етикета на играчката и да се уверите, че не съдържат вредни за мъничето химикали и материали. Защото и сами знаете, че играчките обикновено завършват винаги в устата на бебчето.

Нямат малки, лесно отделящи се части – Играчките, които ще поставите на количката не трябва да имат части, които детето ви лесно би могло да отдели и погълне. Имате ли възможност, огледайте артикула в магазина и се уверете, че наистина няма никаква опасност някоя част да се откъсне при дърпане.

Ако пазарувате онлайн, правете покупките си само в доказани магазини, за които сте сигурни, че предлагат само детски играчки от водещи производители, които не правят никакви компромиси с качеството.

Миещи се – Тъй като бебетата постоянно слагат играчките в устата (все пак трябва да ги опитат и на вкус), силно препоръчително е артикулите, които ще закупите да могат да се почистват и мият лесно.

Могат да се закачат – Докато разхождате мъничето с количката или докато шофирате няма да можете непрестанно да наблюдавате какво прави бебчето с играчките. А повярвайте, малките най-много се забавляват, когато успеят на хванат играчката и я хвърлят извън количката.

Затова е добре да се спрете на модел играчки за количка, които могат да се закачат и да останат на мястото си, докато мъничето си играе.
Възраст на детето

Вторият по важност критерий, на който е добре да обърнете внимание при избор на играчки за бебешка количка е възрастта на малчо. Тук малко по-лесно ще се справите, тъй като възрастта, за която е подходяща всяка една играчка задължително е посочена върху етикета на артикула.

И все пак, няма да сгрешите, ако освен с написаното на етикета се съобразите и с индивидуалностите на вашето бебе. Защото децата на еднаква възраст се развиват с различна скорост и могат да имат различни потребности.

Нашият съвет е да се спирате на играчки, които са не само забавни и подходящи за възрастта на вашето бебе, но и които са визуално стимулиращи, лесни за хващане и издават различни звуци.

Добре е и да са от материали с различни текстури, тъй като докосването и играта с играчки с различни текстури подпомага фините двигателни умения на мъничетата и развива усещането им за допир.
Видове играчки

Видът на играчките за бебешка количка или столче е тясно свързан с възрастта на детето.

Така например, за новородени много добър избор са играчките, които задържат вниманието им и развиват тактилните и визуалните им умения, докато за деца на по-голям възраст са подходящи играчки, които развиват фината моторика, когнитивните умения, уменията за причинно-следствена връзка, говорните умения, сетивността и други.

В този ред на мисли, едни от най-търсените и предпочитани играчки за количка за новородени са пъстрите, меки играчки с дрънкалки, огледалце или с някаква мелодийка.

Добър избор също са гризалките от различни материи и с шумяща част, арките с висящи играчки, които можете да поставяте както на количката, така и на столчето за кола, дрънкалките – висулки и други.

За по-големите сладурчета много добър избор са меките, шарени играчки, които подпомагат развитието на всичките им сетива. Такива играчки са например меките играчки тип “хоризонтална спирала”, които могат лесно да се закачат както на количката, така и на столчето и кошарата.

Този вид играчки са подходящи за деца от 0 до 36 месеца и подпомагат не само зрителните и слуховите им умения, но и укрепването на мускулите, тъй като стимулират малчо да ги докосва, дърпа и стиска. За по-големите мъничета са подходящи също меките играчки за закачане като сензорни кубове, активните играчки и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *