Мода и Стил

Как да съчетаем прическата с тоалета

Официална рокля
Официална рокля

Как да комбинирате прическата с тоалета е въпрос, задаван от всяко момиче, което предстои да се омъжи. С толкова много сватбени прически, от които да избирате, как да решите най-добрата, която подхожда както на булката, така и на младоженеца? Не е толкова лесно, колкото може да изглежда, но изобщо не е проблем. Дори да изпитвате страх и притеснение,водете се от няколко правила, тогава прическата няма да Ви се стори трудна за избор, а няма да имате търпение да се видите с нея.

Първият вариант, който трябва да обмислите, е булката да носи косата си надолу. Това е популярен избор сред младите булки, тъй като изглежда много шикозн, по-модерно.  В това няма нищо лошо, освен че дългата коса скрива роклята с гол гръб. За някои други булки, които имат естествено дълга коса, добре е да вдигнат косата си нагоре, иначе част от ефекта на роклята ще бъде покрит, а нали не е това целта!?

Вторият вариант е да повдигнете косата. Тук опциите са много разнообразни. От строги кокове, до небрежни такива или повдигане с фиби, щипки,цветя, плитки. Ако имате дълга коса, една небрежно повдигната коса с леко пуснати кичури е идеалната прическа, а ако роклята Ви е къса, ще сте направо зашеметяваща. Ако пък косата Ви е къса, това не трябва да Ви притеснява. Можете да приберете косата зад ушите, да се измисли по-малък кок или близък вариант. Дайте воля на въображението сте. Но не забравяйте, че това е сватбения Ви ден и ще бъдете зашеметяващи всякак.

Ако сте избрали повдиганата прическа за Вашата сватба, следващото нещо, което трябва да имате предвид, са аксесоарите. Аксесоарите са много важни особено за сватбена прическа. Трябва да вземете правилния вид щипки за коса или фиби, които да отиват и на роклята Ви. Както споменах по-рано, много е важно да съчетаете стила на роклята и прическата.Те трябва да се допълват и да са естествено продължение едно на друго, а не обратното.

Ако мислите обаче че всички прически са стандартни или дори скучни, а Вие не сте такива, защо не внесете цвят. Можете лесно да направите това, като боядисате косата си в ярки цветове. Можете да се доверите на специалист в фризьорския салон или смело да експериментирате сами. В интернет или козметичните магазини може да намерите различни комплекти за боядисване, а дори и с шампоан оцветител, защо не. Друг вариант е да изберете ярък детайл като диадема, бандана, коланче, които да контрастират с косата и роклята Ви.

Има и трети различен вариант. Вие сте с къса коса, а искате поне за сватбения Ви ден да е дълга. Казвате си, ако не сега, кога? Можете да се доверите на специалист и да захванете под косата Ви с щипки кичури дълга коса или френски плитки.

 Както споменахме по-рано, също е много важно да съчетаете сватбената прическа с облеклото, защото в противен случай може крайният резултат може да не предизвика ефекта уау, а присмех.

Например: Вие сте с черна рокля и чернени аксесоари, замислете се дали ако косата Ви е зелена, това ще е повод за възхита или гостите ще мислят да Ви подарят шапки.

Важното е, че трябва да знаете как правилно да комбинирате прическата с тоалета. Изобщо няма да изглежда добре, ако облечете много сложна прическа със семпъл тоалет.

Ето защо е много важно да отделите време за планиране на сватбената прическа, за да можете да изберете подходящата.Има толкова възможности и идеи в интернет или да се допитате до професионалист. Просто се уверете, че първо сте взели предвид личните си предпочитания, преди да изберете едно. Все пак това е Вашият ден и трябва да се чувствате красива като принцеса от приказките.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *