Модерно осветление

Правила за осветяване на салони за красота, спа и фризьорски салони

магнитни ленти | shop.polarislighting.bg

Правилата за осветление на салони за красота варират в зависимост от местоположението на салона, неговия размер, видът на услугите, които се предлагат, и други фактори. Въпреки това, някои общи принципи за осветление могат да бъдат полезни при проектирането на осветлението в салоните за красота:

  1. Изберете осветление, което да подчертава красотата на клиентите ви. Това може да включва комбинация от основно осветление, като например таванни флуоресцентни лампи, и насочено осветление, като например LED прожектори, за да се осигури достатъчно осветление в зоните на работа.
  2. Избягвайте осветление, което може да дразни или да уморява клиентите ви. Например, ярки светлини може да бъдат твърде интензивни и да намалят комфорта на клиента, докато тъмни светлини могат да затруднят работата на персонала и да затруднят визуализацията на детайли по време на работа.
  3. Използвайте осветление, което да подчертава специалните услуги, които предлагате. Например, ако имате солариум, можете да използвате ултравиолетово осветление, за да подчертаете предимствата на тази услуга.
  4. Разгледайте използването на енергоспестяващи осветителни тела. Те не само ще намалят вашите разходи за енергия, но също така могат да ви помогнат да спазвате нормативните изисквания за енергийна ефективност.
  5. Обърнете внимание на баланса между осветление и тъмнота. Тъмните зони могат да бъдат трудни за визуализация и да затруднят работата на персонала, докато прекаленото осветление може да дразни клиентите и да доведе до напрежение в очите.

Днес става все по-лесно и по-лесно да запазите младостта си и радикално да промените външния си вид към по-добро. Има много възможности, но най-достъпният, безопасен и често срещан е редовното посещение на салон за красота, козметичен център и други заведения, от които определено ще излезете красиви, подмладени и добре поддържани. Всяка институция от този вид има свой собствен облик, оригинален дизайн, привличащ нови посетители. Този уникален образ се появява в резултат на добавянето на много различни компоненти – архитектура, мебели, оборудване, облицовки на стени и тавани, декоративни елементи, цветове и много други, сред всички тези важни компоненти осветлението играе важна роля. Това е осветлението, което значително влияе върху формирането на усещането за пространство и усещането за комфорт сред посетителите. С правилно настроено осветление интериорът на кабината ще блести с нови цветове, ще се напълни с въздух, обемът му ще се увеличи визуално и дори малка стая няма да изглежда тясна и неудобна.

Естетика и функционалност, красота и емоционалност – всичко това е свързано със света, така че трябва да планирате осветителната система и да изберете лампи за салони за красота, спа центрове, фризьорски салони и други места, където сте толкова красиви.

И сега за всичко по ред.

1. Осветление на различни зони

Съвременната осветителна техника става все по-професионална и енергоспестяваща, с голям потенциал. Интегрираният подход към решаването на проблема с осветлението е това, което е важно в случая на модерен център за красота, където работят козметолози, фризьори, специалисти по маникюр и педикюр, които трябва да видят абсолютно всичко и се извършва голямо разнообразие от процедури, включително използване на сложно оборудване. Освен това не трябва да забравяме за клиентите – по време на всички манипулации, които се извършват с тях, те трябва да се чувстват възможно най-комфортно. Поради тези причини е наложително да се съчетаят оптимално дизайн, ефективност и, разбира се, бюджет, както и да се контролират всички етапи – проектиране на осветителната система, извършване на всички необходими изчисления, техническо изпълнение (избор на различни видове лампи за всички функции площи, ел. инсталация). Този процес е труден, но необходим – без компетентно осветление цялата работа на салона ще отпадне и това не е преувеличение. Запълване на пространството със светлина, акцентно и точково осветление на отделни предмети и работни места, зониране на стаята в няколко различни парцели, дизайн в определен стил – всичко това се постига чрез правилното избор и разположение на източници на светлина.

Осветителни тела масажно студио от shop.polarislighting.bg

Рецепция и чакалня

Рецепцията е мястото на администратора, така наречената представителна зона. Това е лицето на салона. Още от входа посетителят трябва да разбере на какво ниво е влязъл, така че всичко в тази зона трябва да изглежда стилно, красиво и тематично съобразено. Това е доста светло място, защото тук е важно деловото и уверено отношение. За осветление тук лампите на дълги окачвания или надземни модели са отлични, ако таваните в стаята са ниски, а модерните настолни лампи, проектирани в даден стил, на стойка. Ако по стените висят дипломи и сертификати, те трябва да бъдат подчертани с акцентни светлинни конструкции – важно е да се покаже, че организацията е сериозна и надеждна. Въпреки това, не трябва да претоварвате зоната със светлина – съществува риск просто да заслепите клиента с целия този блясък, а персоналът на рецепцията ще се чувства неудобно да изпълнява задълженията си с излишък от светлина. Рецепцията често се намира в една и съща стая с чакалнята и дори работната зала, ако това е така, тогава те със сигурност трябва да бъдат разделени – тук на помощ идва лекото зониране. Можете да определите граница и да я маркирате с редица от петна за пътеки или вградени надолу осветителни тела, или да отидете в другата посока и да разделите стаята с помощта на различни видове осветителни тела – ако зоната за приемане е осветена от висящи модели, тогава зоната за изчакване може да бъдат оборудвани с таванни панели и монтирани на стената осветителни тела. Не забравяйте, че при зонирането е много важно да обърнете внимание цвета и текстурата на мебелите, стените, подовете и таваните, защото те могат радикално да променят възприемането на светлината (всички тъмни предмети абсорбират светлината, докато светлите, напротив, отразяват). Обърнете специално внимание, за да осигурите достатъчно светлина за седящите на дивани или фотьойли, за да могат да четат списания, да работят на лаптоп или да се забавляват с помощта на смартфони и таблети, докато чакат реда си. Можете да използвате цветни декоративни осветителни тела – в крайна сметка това е едновременно източник на светлина и елемент на декор в едно. Желателно е и осветяване на интересни и стилни елементи на декора.

магнитни ленти | shop.polarislighting.bg

Фризьорска зона

Висококачественото осветление на залата, в която работят фризьорите, ще улесни работата им и ще я направи много по-ефективна.

Клиентите от своя страна ще могат да видят работата на майстора в детайли, а да бъдете в светла стая за дълго време в неподвижност е много по-приятно, отколкото в здрач. Тук е необходимо да се използва комбинация от обща горна светлина и акцентно осветление – осветяване на повърхността или шкаф с работни инструменти, огледало, мивка за коса. като топ светлините могат да бъдат прожектори или малки прожектори на пистата, вдлъбнати панели или няколко реда ярки вградени тела. За осветяване на конкретни работни места можете да инсталирате настолни лампи, включително тези на щипка, и стенни лампи – това ще изглежда много стилно, а осветлението ще бъде умерено ярко и недразнещо. Специално осветление за огледала идеално ще се впише в интериора на всеки фризьорски салон.

По-добре е да изберете LED източници на светлина – те са икономични, а качеството на тяхната светлина е много високо и стабилно. Освен това е изключително важно за фризьора и клиента да виждат цвета на косата и нюансите на боите без никакво изкривяване, а именно LED лампите минимално изкривяват цветовото възприятие. Кабинет за маникюр и педикюр Тази зона се нуждае от максимално осветление, но с възможност за контрол на степента на яркост, така че най-доброто решение за такива стаи ще бъдат лампи с функция за затъмняване. Ако таваните в офиса са ниски, тогава е най-добре да инсталирате вградени панели или осветителни тела като плафониери, които осигуряват равномерна ярка светлина, като същевременно не заемат допълнително пространство в пространството. Можете да използвате и ротационни модели, с които можете да изградите цяла осветителна система. Ако таваните са високи, тогава са необходими висящи модели с широк ъгъл на светене. Такава светлина ще бъде много приятна за клиента и ефективна за капитана. 

осветление за масажно студио | shop.polarislighting.bg

  Стая за масаж

Масажът е доста интимна процедура, така че осветлението трябва да е подходящо – релаксиращо, релаксиращо, до известна степен дори загадъчно. Не забравяйте обаче за масажиста – той просто се нуждае от светлина за висококачествена работа! Тази комбинация може да се постигне с помощта на ротационни, димируеми и акцентни лампи – за създаване на ярък светлинен поток в много малка площ. В същото време е по-добре да направите цветовия дизайн на интериора неутрален – зелен, бежов и др. Светлината трябва да е мека, приглушена, в никакъв случай не трябва да удря очите. Дизайните със светлоотражатели също могат да помогнат в тази трудна задача – директни и отразените светлинни потоци създават усещане за комфорт за клиента и по-добра видимост за масажиста.

С помощта на дистанционно управление или сензорен контролен панел, той може лесно да зададе желания режим на работа според нуждите.

Осветителни тела козметичен салон | осветление за масажно студио

Козметичен салон

Козметологията е медицина, което означава пълна стерилност и безопасност, което означава отлично осветление. Въпреки това, козметичните услуги не трябва да се извършват в болнична атмосфера, комфортната среда е от съществено значение за релаксацията и почивката на клиента. Оказва се, че козметологичният кабинет се нуждае от „двоен ефект“: ярка светлина за козметиста и приглушена светлина за клиента. Нуждаем се от гъвкава система, характеризираща се с функционална динамика и хармония. Организирането на такава система не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед: вградените осветителни тела с разсейватели и хладни LED лампи осигуряват доста дифузна светлина, страничните аплици или горните светлини, монтирани до стола, осветяват лицето на клиента. Тази светлина може да се отразява от светла стена, като отразената светлина влияе благоприятно на настроението на клиента. 

Moderi oswetitelni tela ot Polaris

Стилове на приспособление – изток

Често салоните са декорирани в турски, арабски или тайландски стил. Съответно, лампите трябва да бъдат направени в ярки цветове и богати нюанси, те имат много злато, сребро, камъни, кристал, извити линии, разнообразие от декоративни елементи, причудлива игра на светлина – без еднообразие и стереотипи, само лукс и шик!

Флористика

Жител на каменната джунгла идва в салона, декориран в естествен флорален стил, и се озовава в истински кът на спокойствието. Толкова често ни липсва истинска дива природа, нежна зеленина, уханни цветя, свежа трева, затова използването на осветителни тела с растителни елементи в интериора внася естествени цветове в ежедневието ви. Флоралните абажури и плафони ще се впишат органично в помещенията на всеки салон за красота.

Модерен

Модерното е свобода на изразяване, фигуративност, изтънченост и динамика. Използването на декоративни елементи, включително лампи, в този стил премахва асоциациите с медицинска институция колкото е възможно повече. Можете да комбинирате модерни с pin-up елементи – посетители на салона за красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *